Tanden bleachen

Stralende glimlach

Tanden bleken (ook wel bleaching genoemd) is het witter maken van de intrinsieke tandkleur. We bleken tanden omdat het gebit een belangrijk onderdeel vormt van onze glimlach. Hoe witter onze tanden, hoe stralender en gezonder onze glimlach eruit ziet. Tanden bleken gebeurt vrijwel uitsluitend bij volwassenen, omdat het melkgebit van kinderen al wit genoeg is van zichzelf. Op latere leeftijd verandert de minerale structuur van het gebit, waardoor het glazuur ons gebit minder goed beschermt tegen verkleurende stoffen zoals koffie. Bij volwassenen wordt het gebit daarom langzaam maar zeker steeds een beetje donkerder.

Bleekgel

Het bleken gebeurt met behulp van een bleekgel die op de tanden wordt aangebracht. Het bleekproces wordt bij een behandeling bij de tandarts versneld met een bleeklamp. Er is lang gedacht dat bleekgel slecht zou zijn voor het glazuur, maar inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het drinken van een glas cola net zo schadelijk is als een bleekbehandeling.

Herhaling

Een bleekbehandeling bij de tandarts moet ongeveer elke 2 tot 4 jaar herhaald worden om het resultaat te behouden. De precieze duur is sterk afhankelijk van consumptiegedrag en de verzorging van het gebit. Het drinken van koffie en rode wijn bijvoorbeeld zorgt voor een snellere verkleuring van het gebit. Ook roken maakt het gebit donkerder. Verder zorgt regelmatig en zorgvuldig poetsen met een elektrische tandenborstel ervoor dat het bleekresultaat langer behouden blijft.

INFORMATIE
Meer weten?
Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten, ze helpen u graag verder.
INFORMATIE
Heeft u een beugel nodig?
Dental Correct is een top50 kliniek binnen Europa als het gaat om de onzichtbare beugel.