Professioneel Tanden bleken

Hieronder wordt de behandeling stap voor stap uitgelegd. Informatie over de prijzen vind je hier

Stappen bij tanden bleken

Stap 1 - Intake

De behandeling begint met het invullen van een intakeformulier, waarin we je een aantal gezondheidsvragen stellen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van medicatie en of dat je last hebt van bepaalde allergieën. Daarna wordt de kleur van je tanden vastgesteld en geven we een korte voorlichting met instructies over het bleekproces.

Stap 2 - Mondonderzoek

Tijdens de tweede stap van het bleekproces wordt je gebit onderzocht op de gezondheid van het tandvlees en de aanwezigheid van gaatjes, kronen, vullingen en andere bijzonderheden die invloed kunnen hebben op het bleekproces. Vervolgens wordt er eventueel tandsteen verwijderd en worden de tanden gepolijst, zodat er geen plaque op zit en ze glad zijn.

Stap 3 - Afdrukken maken van het gebit

Vervolgens worden er afdrukken gemaakt met speciaal afdrukmateriaal. Deze afdrukken worden naar de tandtechnieker gebracht om op maat gemaakt bitjes te maken van je tanden. De bitjes zijn na 5 werkdagen klaar en deze kun je ophalen in onze praktijk of we sturen de bitjes naar je op. Je krijgt alvast 4 bleekspuitjes met bleekgel en instructiemateriaal mee.

Stap 4 - Tanden Bleken

Het bleekproces gaat thuis verder. De bleekbitjes worden gevuld met bleekgel en dit ga je minimaal 4 uur tot maximaal 8 uur per dag/nacht dragen. Je kunt dit proces herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt. Ons advies is om niet langer dan 14 dagen achter elkaar bleken. Meestal is er al resultaat zichtbaar na 4 dagen bleken, indien je last krijgt van gevoelige tanden kun je tijdelijk stoppen en dit op een later moment weer oppakken. Het is geen kuur die je af moet maken. De bitjes blijven zeker 20 jaar bruikbaar en kunt het bleken dus jaarlijks herhalen. Dit is het mooie van dit bleeksysteem, je hebt het zelf in de hand en je kunt altijd nog even ‘bij bleken’.

Stap 5 - Na de behandeling

Wij adviseren om tijdens het bleekproces op te letten met kleurstoffen. Met name thee, koffie en rode eetproducten liever niet nuttigen tijdens het bleken en roken wordt ter zeerste afgeraden.

INFORMATIE
Meer weten?
Maak geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten, ze helpen u graag verder.
INFORMATIE
Heeft u een beugel nodig?
Dental Correct is een top50 kliniek binnen Europa als het gaat om de onzichtbare beugel.